donderdag 29 september 2016

Vlissingen

Westerschelde, Strand, Nollenbos en Havens

Voor de tweede keer deze mooie wandeling gelopen. Nu met Martin. Na de grote zeesluizen een wandeling langs de Westerschelde en de Oranjemolen richting oude haven. Daarna over een mooie wandelboulevard en langs het strand naar het Nollebos.  Na het bos met mooie waterpartijen door een park, een groenstrook door de woonwijk naar de oude binnenstad. Langs de Westerschelde weer terug naar het station van Vlissingen.  28 september 2016     13,2 km.
















woensdag 21 september 2016

Amsterdam-Muiderpoort

Waterland 2

Vanaf het Muiderpoort-station een stukje door de mij zo bekende Indische buurt. Het Flevopark in en daarna over de Schellingwouderbruggen. Al heel snel het dijkdorpje Durgerdam. Wat later op de route het authentieke Waterlanddorpje Ransdorp en Schellingwoude. Op de terugweg het IJ over via de Oranjesluizen. 21 september 2016.     17,6 km.

Gratis Routebeschrijving en GPS track




Foto: Paul Deelman. pdfoto










zaterdag 17 september 2016

Groningen-Noord

Park Selwerd en Selwerderhof. 

Het Selwerderhof is een enorme parkbegraafplaats waar het niet alleen voor 50.000 mensen goed liggen maar ook voor wandelaars geweldig wandelen is. Voordat de begraafplaats bezocht wordt een mooie wandeling over wandelpaden, langs singels en door park Selwerd.  16 september 2016. 8,7 km.



Aalscholver. Drogen in de zon.






Parkbegraafplaats Selwerderhof



Daarna met de trein één halte met de trein naar Groningen voor een korte wandeling daar. 4,4 km

Martinitoren









woensdag 14 september 2016

Kromslootpark

Almere. Het kromslootpark is eigenlijk geen park. Het is een soort bos, De Groene longen van Almere wordt het ook wel genoemd. Het was vandaag te warm om lang te wandelen. Daarom was 2 uur en drie kwartier genoeg. 14 september 2016. 8 km.















woensdag 7 september 2016

Maarheeze

Een stevige wandeling op de grens van Noord-Brabant en Limburg dicht bij de Belgische grens. De route gaat deels over flink ruige en soms smalle struinpaden. Vanaf station Maarheeze loop je langs het spoor naar de droge bossen van de Hugterheide. Vervolgens gaat te route langs een mooie bosbeek, de Oude Graaf, door het Weerterbos. Het is een mooi gevarieerd vochtig bos met verspreid, diverse vennen. 7 september 2016. 13,2 km.



Bulderbergen

Weerter Bos. Bosbeek De Oude Graaf

Weerter Bos. Bosbeek de Oude Graaf 

Weerter Bos

Nederweert Grenskerk Limburg

Hughterheide